Omaç hangi yörenin?
Gaziantep’in yöresel yemekleri arasında zeytinyağlı kuru patlıcan dolması, şiveydiz, yuvalama gibi yemekler yer alırken, Gaziantep’in bu harika yöresel yemeğinin adı da OMAÇ’tır…
Omaç nedir?
Omaç, Pisik Köftesi olarak da bilinir, bir yassı ekmektir. Ülke mutfağında birçok çeşit yemek vardır. Evde ev yapımı ekmeğiniz varsa ve Antep’e geldiyseniz ve çok açsanız, iki somun ekmeği kırın ve köfte yapın, lezzetli bir lezzettir.
Ömeç nasıl yapılır?
Ömeç (yumurtalı ekmek) tarifi nasıl yapılır? Ekmeği elinizle küçük parçalara bölün. Tereyağı eridiğinde, ekmeği tavaya koyun. Tuz ekleyin ve karıştırın. Afiyet olsun ☺20.09.2018
Omaç nereye aittir?
Omaç (köfte)OmaçÜlke(ler)TürkiyeBölgeGaziantepTipKöfte
Ovmaç hangi yöreye ait?
Ogmac Çorbası – Bursa Hazırlanması kolay, doyurucu çorbalardan biri olan Ogmac çorbası, özellikle tarım alanlarının geniş olduğu bölgelerde sıkça yapılır. Un, su ve tuz yoğurularak elde edilen sert bir hamur, avuç içine alınarak ufalanır. Elde edilen hamur topaklarına oğmaç adı verilir.
Omaç neyle yapılır?
Omac nasıl yapılır: Bir tavada tereyağını eritin. Küçük parçalara kesilmiş yufkayı üstüne koyun. Üzerine yumurtayı kırın ve karıştırın. Her şey piştikten sonra malzemeleri ikinci bir yufka tabakasına sarıp bir dürüm oluşturun.
Pişik omacı nedir?
Yufka ekmeği bulursanız mutlaka deneyin 😋. Öğleden sonra çayına yapabileceğiniz nefis bir yöresel tarifim var. Ovmaç, ovalamaç, övelemeç, kıtır sikma, pisikomacı gibi farklı isimlerle de biliniyor. Yufka ekmeği bulursanız mutlaka deneyin 😋.
Yumurtalı omaç nerenin?
Omaç (Yozgat Bölgesi)24. Ocak 2016
Ommaç nedir?
Çukurova Yörükleri tarafından sabah kahvaltılarında meze olarak tüketilir, çok lezzetlidir… Biz Adanalılar yufkadan yapılan bu lezzete Öfelemeç, bir diğer adıyla Ommaç deriz.
Yumurtalı semizotu kavurması nasıl yapılır?
Tavaya koyduğumuz zeytinyağında doğranmış soğanı kavurun. Soğanlar yumuşayıp sararınca tereyağını ve ardından biber salçasını ekleyin. Ayıklayıp suyunu süzdüğünüz semizotlarını ekleyin. Yaklaşık 10 dakika daha kavurun ve üzerine yumurtaları kırın. (Ben biber salçası tuzlu olduğu için ekstra tuz eklemedim.) 16 Temmuz 2023
Mor buğday unu nasıl yapılır?
Mor un, buğday ununa antosiyanin bakımından zengin kaynaklardan elde edilen özütlerin belli miktarda eklenmesiyle elde edilir.
Övelemeç nasıl yapılır?
Övelemeç tarifi nasıl yapılır? Derin bir kaseye yufkamızı ufalayalım, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve hafif kavrulmuş soğanı koyup biraz karıştıralım. Domates, nane ve maydanozu ekleyip biraz karıştırıp sıkalım. Servise hazır, afiyet olsun.
Unlu yemekler hangi bölgemize aittir?
Kayseri’de Hititler, Romalılar, Bizanslılar gibi büyük medeniyetlerin izleri bulunmaktadır ve bu medeniyetlerin hepsi mutfak kültürünün oluşumunda etkili olmuştur. Kayseri mutfağı ağırlıklı olarak et ve un yemeklerinden oluşmaktadır.
Oruk hangi yörenin?
Ülkemizde birçok ilde içli köfte yapılırken Hatay’da sadece Oruk ismiyle anılıyor.
Omaç köftesi ne zaman yapıldı?
Bu nedenle hemen tüketilmesi önerilir. Gaziantep Omacı/Antep Omacı yemeğinin tarihi Cumhuriyet’in ilk yıllarına dayanır. Bu yemek coğrafi sınırda yer alır; “oğmaç”, “umaç”, “övelemeç”, “övmeç” veya “kısik köftesi” gibi çeşitli isimlerle anılmıştır.