LPG’li araç bobin arızası nasıl anlaşılır?
Ateşleme bobini soketini teker teker çıkarın ve motor tepkisini kontrol edin. Soket çıkarıldığında motor titreşiyorsa, ateşleme bobini OK’tur. Soket çıkarıldığında motor çalışmasında herhangi bir değişiklik veya titreşim yoksa, ateşleme bobini veya buji arızalıdır.
Ateşleme bobini neden bozulur?
Buji kablo bağlantı noktalarında kısa devre, güç kaybı veya kesilmesi, kullanım ömrünün dolması, aşınma ve yıpranmaya bağlı bozulma, zayıflama gibi nedenler sayılabilir.
LPG bujiye zarar verir mi?
LPG kullanımının etkisi: LPG’nin yüksek yanma sıcaklığı nedeniyle LPG’li araçlarda buji değiştirme süresi genellikle daha kısadır. Bu, bujilerin daha hızlı aşınmasına neden olabilir.
LPG regülatör bobini arızası nasıl anlaşılır?
LPG bilgisayarında bir arızanın ilk belirtisi, aracı ilk kez çalıştırırken yaşanan sorunlardır. Bazı araçlar marşa ilk kez basıldığında çalışsa da, hemen durur ve tekrar çalıştırmayı denediklerinde çalışmazlar. Bu durum, karbüratörde aşırı gaz birikmesi nedeniyle oluşur.
Ateşleme bobini ömrü ne kadardır?
Genel olarak ateşleme bobininin ömrü ortalama 100.000 ile 150.000 kilometre arasında olabilir. Ancak aracın kullanım şekli, bakım kalitesi ve çevresel faktörler bu ömrü etkileyebilir. Bu nedenle düzenli bakım ve kontroller olası arızaları önleyebilir ve parçanın ömrünü uzatabilir.
LPG buji arızası nasıl anlaşılır?
Buji arızasının belirtileri nelerdir? Araç eskisi kadar hızlı çalışmıyor. Gaz pedalına bastığınızda motor stop ediyor. Çekiş sorunları var. Marşa bastığınızda motor çok geç çalışıyor veya hiç çalışmıyor.
Bobin arızası silkeleme yapar mı?
Ateşleme Bobini Arızasının Belirtileri: Ancak ateşleme bobini olması gerekenden düşük voltaj üretiyorsa; motorda ateşleme yapmama, aracın çalışmasında zorluk çekme, yakıt sızdırma, aracın sallanması, sarsılması ve vuruntu yapması, yolda stop etmesi gibi durumlar ortaya çıkabilir.
Ateşleme bobini çekişi etkiler mi?
Ateşleme bobini arızası Ateşleme bobini arızalanırsa, öncelikle aracın performansı etkilenir. Aracın motoru sarsıntılı çalışmaya başlar ve sertleşir. Aracın çekişi azalır, bu da yakıt tüketimini etkiler.
Bobinin çalışıp çalışmadığını nasıl anlarız?
Soket söküldüğünde motorda sarsıntı veya titreşim varsa ateşleme bobini sağlamdır. Yine soket söküldüğünde motorun çalışması değişmiyorsa ateşleme bobini arızalıdır ve silindirde kıvılcım olmadığından yanma gerçekleşmez.
LPG’li araçta hangi buji kullanılmalı?
LPG servislerine göre, orijinal olarak LPG için iyi kabul edilen tek uçlu bujilere sahip araçlarda asla 2-3 uçlu bujiler kullanmamalısınız. NGK’nın araç için özel olarak ürettiği LPG bujisini satın alabilirsiniz.
LPG’li araçta buji kaç km değişir?
LPG’li araçlarda buji değişimi 20 ile 50.000 kilometre arasında yapılmaktadır. Benzinli araçlarda ise değişim süreleri ortalama olarak bu değerleri kapsamaktadır. Ancak genelde bujilerin ömrü 50 kilometredir.
LPG enjektör bozuk olursa ne olur?
LPG enjektörünün arızalanması genellikle motorunuzun performansının düşmesiyle kendini gösterir. Araç hızlanırken güç kaybedebilir, rölantide titreyebilir veya LPG tüketimi artabilir.
Bobin arızası LPG’yi etkiler mi?
Ateşleme bobini arızası LPG’yi nasıl etkiler? LPG’li araçlarda ateşleme bobini arızası motor performansını önemli ölçüde etkileyebilir. Ateşleme bobini, bujileri ateşlemek için gereken yüksek voltajı üreten hayati bir motordur. Bir ateşleme bobini arızalanırsa, ilgili buji ateşlemeyebilir.
Arızalı LPG ECU nasıl belli olur?
Öncelikle, ECU beyninin arızalı olup olmadığını nasıl anlarız? Aracınızı LPG’ye geçirin ve gaza basın. Araç stop ederse veya gaza bastığınızda bir tepki varsa ve LPG gösterge anahtarındaki ışıklardan hiçbiri yanmıyorsa, ECU beyni muhtemelen arızalıdır.
Ateşleme bobini arızası belirtileri nelerdir?
Arızalı ateşleme bobininin en yaygın belirtilerinden bazıları şunlardır.
Bobin arızası nasıl belli olur?
Yeni model araçlarda motor gürültüsü ve tepkisi, ateşleme bobini sistemi soketini tek tek çıkararak ölçülür. Soket çıkarıldıktan sonra motorda herhangi bir şok veya titreşim varsa bobin iyidir. Ancak soket çıkarıldığında motor çalışması değişmiyorsa bobin arızalıdır.
Ateşleme bobini rolantiyi etkiler mi?
Arızalı ateşleme bobini olan bir araç rölantide çalışırken de titreşimlere neden olur. Ateşleme bobininin arızalanması aracın motorunun durmasına neden olabilir.
Bobin arızası silkeleme yapar mı?
Ateşleme Bobini Arızasının Belirtileri: Ancak ateşleme bobini olması gerekenden düşük voltaj üretiyorsa; motorda ateşleme yapmama, aracın çalışmasında zorluk çekme, yakıt sızdırma, aracın sallanması, sarsılması ve vuruntu yapması, yolda stop etmesi gibi durumlar ortaya çıkabilir.
LPG’de bobin ne işe yarar?
Ateşleme bobininin amacı yakıtı ateşleyerek motorun çalışması için gerekli olan yüksek voltaj dönüşümünü sağlamaktır.