Amateme nasıl başvuru yapılır?
Amatem Polikliniği, alkol ve madde kullanım bozukluğu olan kişilerin başvurduğu, ayakta tedavi gördüğü ve gerektiğinde hastaneye yatış planları yaptığı ilk bölümdür. Hastalarımız 182’den MHRS üzerinden randevu alarak veya doğrudan polikliniğimize başvurarak ayakta tedavi hizmetlerinden yararlanabilirler.
Amatem devlet karşılıyor mu?
Bu ilaç formuna ülkemizde pellet veya chip adı verilir. Naltrekson implantları farklı ülkelerde üretilir ve Türkiye Eczacı Odası’nın ithal eczane şubelerinden reçete ile satın alınabilir. AMATEM poliklinikleri tarafından reçete edilirse SGK tarafından da ödenir.
Amatem zorunlu yatış nasıl yapılır?
AMATEM’ler gönüllü kuruluşlar olduğundan, zorunlu tedavi kararı bulunan kişilerin yatarak tedavisi bu kuruluşlarda yapılmamaktadır. Amatem zorunlu yatış yapmamaktadır.
Amatem yatış şartları nelerdir?
Hastanede kalışınız hakkında bilmeniz gerekenler: AMATEM kabulleri Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri gerçekleşir. Hafta sonları ve Cuma günleri alkol veya belirgin maddelerin etkisi altında hastaneye yatırılmaya izin verilmez. Hastane kurallarını kabul etmeyen hiç kimse, kabulünden itibaren 3 ay içinde tekrar kabul edilmeyecektir.
Amatem yatış ücretli mi?
AMATEM’ler sosyal güvenlikli hastalara ücretsiz bakım sağlarken, bu seçeneğe sahip olmayan hastalardan para alırlar. Hasta ya yeşil kart başvurusunda bulunmalı ya da polise bildirerek şartlı tahliyeden yararlanmalıdır.
Amatem kaç ay sürer?
Tedavi ne kadar sürer? Tedavi detoksifikasyondan (arınma) ve ardından psikososyal tedavi programından oluşur. Yatılı tedavi 4 hafta sürer. Taburcu olduktan sonraki tedavi, üç aylık bir grup psikoeğitim programını ve en az bir yıl boyunca klinikte ayaktan takip içerir.
Uyuşturucu bırakmak için nereye başvurmalıyım?
Madde bağımlılığını tedavi etmek için psikiyatri kliniklerindeki doktorlara danışılmalıdır. Psikiyatristin yanı sıra nöroloji, iç hastalıkları veya genel tıp uzmanlarına da danışılabilir.
Zorunlu yatış kararı nasıl alınır?
Zorunlu tedavi kararı almak isteyen kişi, TMK’nın 432. maddesine dayalı bir başvuru ile Sulh Hukuk Mahkemesine başvurabilir. Kaymakamlık tarafından yapılan tedavi başvuruları, zorunlu tedavi kararları için hukuken bağlayıcı değildir.
Madde bağımlılığı tedavisi kaç gün sürer?
Madde bağımlılığı tedavisi uzun vadelidir. Kişinin maddeyi kullanmayı bırakmasından sonraki 6. ay, kısmen iyileştiği dönemdir. Hastanın nüksetmesini önlemek için bir yıla kadar tedaviye devam etmesi önemlidir. Bağımlılığın ömür boyu süren bir durum olduğunu anlamak önemlidir.
Tedaviyi kabul etmeyen hastaya ne yapılır?
Tedaviyi kabul etmeme durumlarında ne yapılmalı? Geri dönHastanın yakınlarına durum ve planlanan tedavi ayrıntılı olarak anlatılmalı ve tedavi edilmediği takdirde hastanın görebileceği zararlar anlatılmalıdır. Hastanın yakınlarının kaygılı tutumları karşısında anlayışlı ve sabırlı olmaya çalışılmalıdır. Daha fazla makale…
Amatemde refakatçi var mı?
Talep edilirse hastanın yakınlarına da verilebilir. Refakatçi getirilmesine karar verilirse onlar da vücut aramasına tabi tutulur.
Amatem’e randevusuz gidilir mi?
Bu poliklinik hafta içi mesai saatleri içerisinde AMATEM poliklinik binasında randevusuz hizmet vermektedir.
Amatem’de odalar kaç kişilik?
Boylam Psikiyatri Hastaneleri, Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (AMATEM), 40.000 m2 açık alan, yaklaşık 12 kat.
Amatem hangi hastalıklara bakar?
Sadece bağımlılara yardım etmek için kurulan AMATEM, alkol ve uyuşturucu bağımlılığı olan kişilerin tedavi edilmesini sağlamayı ve bu tür bağımlılıkları önlemeyi amaçlamaktadır. Bu amaçla kapsamlı danışmanlık, tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri sunan tesislerdir.
Uyuşturucu tedavisi ücreti ne kadar?
Tedavi ücreti ne kadar? Aksi takdirde 3000 ile 4000 TL arasında değişmektedir.
Madde bağımlısı kişilerin tedavisi için nereye başvurulur?
Kişinin “tedavi” sözcüğünden endişe duyması halinde “danışmanlık” sözcüğünü kullanması; Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (AMATEM), Çocuk Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (ÇEMATEM), Yeşilay Danışma Merkezi (YEDAM) gibi kuruluşlarla iletişime geçilerek mutlaka profesyonel destek alınması gerekmektedir.
Zorunlu yatış kararı nasıl alınır?
Zorunlu tedavi kararı almak isteyen kişi, TMK’nın 432. maddesine dayalı bir başvuru ile Sulh Hukuk Mahkemesine başvurabilir. Kaymakamlık tarafından yapılan tedavi başvuruları, zorunlu tedavi kararları için hukuken bağlayıcı değildir.
Amatem kimlere verilir?
AMATEM, 18 yaş ve üzeri alkol/madde kullanım bozukluğu olan kişilere ayakta veya yatarak tedavi hizmeti veren bir merkezdir.
Amatemde refakatçi var mı?
Talep edilmesi halinde hastanın yakınlarına da verilebilir. Refakatçi getirilmesine karar verilmesi halinde refakatçiye de vücut araması yapılır.
Tavsiyeli Bağlantılar: Karınca Acı Hisseder Mi