İçeriğe geç

Kaynak Nasıl Belirtilir

Kaynak nasıl yazılır örnek?

Yazarın adı ve soyadı, “Makale adı”, dergi adı, cilt numarası/sayı numarası (yayın ayı, yılı): sayfa numarası. Yazarın soyadı, “Makale adı”, sayfa numarası.  Örnek kullanım: Adem Çiftci, “İslam Ceza Hukukunda Suça Teşebbüsten Uzaklaşma”, Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi 19/1 (Haziran 2015): 23.

Makalede kaynakça nasıl belirtilir?

Yazarın soyadı, adının baş harfleri, yayın yılı, makale adı, dergi adı, cilt numarası ve sayfa numarası verilmelidir. Cilt ve sayı numarasını doğru bir şekilde belirtmek önemlidir. Yazarın adı, kitabın adı, yayıncının adı, yer ve yayın yılı verilmelidir. Birden fazla yazar varsa, yazarların adları virgülle ayrılmalıdır.

Metin içinde kaynak nasıl gösterilir?

Metin içi atıf örnekleri İlk seçenek, yazarın soyadını ve araştırmanın yayın tarihini metin içerisinde belirtmektir (metin içi atıf); ikinci seçenek ise cümleyi metin içerisinde tamamlamak ve ardından söz konusu bulgunun kaynağını belirtmektir (parantez içinde atıf).

Kaynak gösterimi nasıl olmalı?

Yazarın soyadı, adının baş harfleri, (yayın yılı), “bölüm adı”, kitabın adı, (baskı sayısı), (bölümün sayfa aralığı), yayıncı, yayın yeri.

Kaynak ne demek örnek?

Yeraltı suyunun yüzeye çıktığı alanlara kaynak denir. Göze, Bulak, Pınar, Eşme, Menba kelimeleri farklı bölgelerde kaynak yerine kullanılır. Topoğrafik kaynak yüzeyinin yeraltı su yatağını kestiği nokta veya çizgi boyunca oluşur. Kaynaklar yeryüzüne farklı güçlerde gelir.

İnternet sitesi nasıl kaynak gösterilir?

Kurum adı/site adı, “Web sayfası başlığı”, erişim tarihi: gün, ay, yıl, web adresi. Kurum adı/site adı, “Web sayfası başlığı”. Örnek kullanım: Yale Üniversitesi, “Yale Hakkında: Yale Gerçekleri”, erişim tarihi: 1 Mayıs 2017,

Kaynakça nasıl yazılır APA?

“Referanslar” yazarın soyadını, adının baş harflerini (bazen ilk iki adı), yayın yılını (parantez içinde), eserin adını ve yayın bilgilerini noktayla ayırarak içerir. Kitap başlıkları tamamen küçük harfle ve başlığın ilk harfinden sonra italik olarak yazılır (özel isimler hariç).

Tez nasıl kaynak gösterilir?

Yazar adı, soyadı, tezin adı, enstitü adı, tezin türü, yapıldığı yer yılı. Enstitü, yayımlanmamış doktora tezi, İstanbul 1991, s.

Alıntı nasıl belirtilir?

Alıntı yapılan kelime, ifade veya pasaj tırnak işaretleri veya parantez içinde değişiklik yapılmadan yazılır. Bir alıntı, kişinin düşüncelerinin doğrudan metinde ifade edilmesidir. Alıntı ayrıca belirli çalışmalar için diğer kişilerin çalışmalarına atıfta bulunmak için kullanılır.

Kaynakça nedir kısaca?

Bibliyografya ayrı bir makale olarak kabul edilir ve şu şekilde tanımlanır: Bibliyografya Belirli bir konu, yer veya dönemle ilgili tüm yayınları kapsayan veya en iyilerini seçen çalışma. Bibliyografya, Bibliyografya.

Neden kaynakça belirtiriz?

Kaynak göstermek, araştırmacının kendi görüşlerinin doğruluğunu destekleyen başka kaynaklara sahip olduğunu ve/veya karşıt görüşleri dikkate aldığını gösterir. Bu, çalışmanın güvenilirliğini artırır ve okuyucuya bilginin doğruluğunu ve tarafsızlığını doğrulama fırsatı verir.

Kaynak ekleme nasıl yapılır?

Bir alıntı kaynağı ve ilgili ayrıntıları ekleyin. Alıntılar kenar çubuğunda, seçtiğiniz stilin altında + Alıntı Kaynağı Ekle’ye tıklayın. Kaynağınıza nasıl eriştiğinizi seçin. … Alanlara istediğiniz kaynak bilgilerini girin veya alanlardaki kaynak bilgilerini düzenleyin. … Alıntı Kaynağı Ekle’ye tıklayın.

Kaynakça nasıl belirtilir?

Bibliyografyalar hazırlanırken ilk dikkat edilmesi gereken şey yazarın adı, sonra eserin adı, sonra eserin yayınlandığı yayıncı veya kitapçı, son olarak eserin yayınlandığı şehir ve son olarak da eserin yayınlandığı yıldır. Bu bilgiler yazılırken aralarına virgül (,) konur. Örnek: Orhan Pamuk, Kar, OP Matbaası, Antalya, 2010.

Makaleye kaynakça nasıl yazılır?

KAYNAKLAR: Kaynakça, makale metninin sonunda yeni bir sayfada başlamalı ve metin bölümleri paragraf sonları olmadan hizalanmalıdır. Metinde adı geçen tüm kaynaklar “Kaynaklar” listesine dahil edilmelidir. “Kaynaklar” bölümünde kaynaklar, yazarın soyadına göre alfabetik sırayla listelenmelidir.

Kaynak yazarken dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

Bu kurallar şunlardır: önce yazarın adı, sonra eserin adı, sonra eserin yayınlandığı yayıncı veya kitapçı, son olarak eserin yayınlandığı şehir ve son olarak eserin yayınlandığı yıl. Bu bilgileri yazarken aralarına virgül “” konur.

APA’ya göre kaynakça nasıl yazılır?

“Referanslar” yazarın soyadını, adının baş harflerini (bazen ilk iki adı), yayın yılını (parantez içinde), eserin adını ve yayın bilgilerini noktayla ayırarak içerir. Kitap başlıkları tamamen küçük harfle ve başlığın ilk harfinden sonra italik olarak yazılır (özel isimler hariç).

Ödevde kaynak nereye yazılır?

Öğretmenler performanslar ve proje görevleri için her zaman bir bibliyografya isterler. Bir tez yazarken, bibliyografyada kullanılan kaynakları listelemek zorunludur. Referanslar performans ve proje görevlerinin son sayfasında listelenir.

TDK kaynak olarak nasıl gösterilir?

Not: Kaynak bir kurum ise; önce kısaltma, sonra kurumun tam adı yazılır. Örneğin; TDK (Türk Dil Kurumu) (2015). Genel Açıklamalı Sözlük. Ankara: TDK Yayınları.

Kaynakça nasıl sıralanır?

APA kurallarına göre, bibliyografya kaynakların ilk yazarlarının soyadlarına göre alfabetik olarak sıralanmalıdır. Bibliyografyada aynı yazara ait birden fazla eser listelenmişse, eserler yayın tarihleri ​​dikkate alınarak alt alta sıralanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep İbrahimli Escort